كوب من دقيق اسمر (الحبه الكامله) ده اسمه موجود فى كل حته نصف كوب دقيق عادى واحد ملعقه كبيره خميره جافه او نصف ملعقه خميره بيره(خميره طازجه)
نصف كوب زبادى لايت احسن نوع (دانون) ملعقه صغيره عسل ابيض زرة ملح فلفل رومى عدد واحد طماطم حمراء مطوستة الحجم نصف كوب من عصير الطماطم 2فص ثوم مقطع ناعم 1بصله صغيرة الحجم مقطعه ناعم 2ملعقه زيت زيتون نصف فنجان زيتون اخضر
الطريقه
اولا نضع العسل على الخميره وملعقه صغيره ماء دافى ويترك على جنب ثم ننخل الدقيق مع الملح مع بعض ونضيف له الزبادى ونعجن مع بعض ثم نضيف له الخميره ونعجن ونضيف ماء دافى حتى تمتزج العجين وتصبح لا تلسق بلايدى وتغطى وتترك فى مكان دافى حتى تختمر وهى تختمر نجهز الصلصه اولا نضع فى الطاسه زيت الزيتون والثوم والبصل ويقلب ثم نضيف عصير الطماطم وصلصة الطماطم وملح وفلفل اسود وزعتر وريحان جاف اذا وجد ليس ضرورى وعندما تستوى الصلصه نضعها فى الخلاط لتصبح بوريه ونسخنها ثانى على النار ثم نرفها من على النار ونفرد العجينه على شكل مدور ونضع الصلصة ثم الفلفل ثم الطماطم ثم الزيتون الاخضر ولا نضع عليها جبنه ولو تريدى ان تضعى ضعى جبنه قليلة الدسم ثم توضع فى الفرن حتى تنضج
السبت أكتوبر 02, 2010 8:51 pm من طرف اسيا